Hengerkapellet

Hengerkapellet på adventstur des 2013
Fra NRK Vestfold
Første utkastet sommeren 2012 og begynner å ligne en stavkirke..
Under konstruksjon
Første tur: Sokndalsdagene, Hauge i Dalane. – enkel video.
Hengerkapellet i Semsløkka barnehage.
Dugnadsgjengene
Gaver til hengerkapellet
Bruksområde – Visjon
Kontakt
Bibellesning ved kapellet på Oase.

Hengerkapellet – ferdig!
Her: Oase i Kristiansand 9.-14. juli 2013

Hengerkapellet i Semsløkka barnehage på friluftsgudstjeneste 2. juni 2013:

Hengerkapellet på Sokndalsdagene lørd 25. mai 2013: Se video…

Over: Sverre Sirevåg som gav hengekapellet det blå korset som er laget av utbyttet inventar fra Sokndal kirke.

Hengerkapellet under konstruksjon

Hengerkapellet er 6,4m høyt med tårnet, 3,8m uten tårn og veier 1620kg.

Dugnadsgjengen siste dag før avreise til Hauge i Dalane.

Dugnadsgjengen 3. og 4. juli.

Ingeniør Ivars legger sist hand på verket.

Benjanmin som har vært med å laget takene, ser på kirken i Kristiansand.

Hengerkapellet begynner å ligne en stavkirke!

Under på tunet på prestegården i Hauge i Dalane.

Hengerkapellet første utkast!

Vi ønsker å bygge en forminsket stavkirke på en biltilhenger, slik at vi kan reise rundt i landet, inspirere til og arrangere bibelstafett, be for og med mennesker på torv og ved kirker.

Her ser dere vårt 3 dagers utkast til hengerkapell på lånt henger. I og med at hengeren var lånt måtte vi bygge kirken fort. Den stemmer ikke på alle mål, men den gav oss verdifull erfaring i hvordan den endelig stavkirken må være for at vi skal kunne bruke den i tillegg til at den skal se ut som en stavkirke. Dette hengerkapellet ble bygge til Bibelstafetten under Oase i Fredrikstad juli 2012. I løpet av Oaseuken leste vi sammen med mange andre hele det nye testamentet (NT) og fra 1 Mosebok til midt i Esekiels bok. Da måtte vi hoppe til NT for å rekke hele det. Det var ca 50 som leste på tur og vi var fire i teamet; som driftet kapellet og standen til Bønn for Den norske kirke;  Tore-Johannes Liljebäck, Randi Anne Skårdal, Ingjerd Breian Hedberg og Jo Hedberg.

Gaver til hengerkapellet: Synes du hengerkapell ideen er god. Kirken ut til folket!  Støtt oss på vår gavekonto: 1638.08.04569.

Tegninger: Vi bygger en stavkirke kopi der vi ser på Borgund og Gol stavkirker. Alle stavkirker har sitt preg. Hengerkapellet vil også ha sitt preg, slik at det kan brukes. Dette krever noen forandringer. Her er noen linker på nett til Ringebu Stavkyrkje og en typisk stavkirke.

Bruksområde: Hengerkapellet kan brukes til: Middelalderdager, torvdager, alternativmesser, evangelisering, bønn og Bibellesning mm.

Visjon: Vi har bygget hengerkapellet for å sette kirken og Bibelen på kartet. Hengerkapellet skaper mange gode åndelige samtaler og hjelper mange til å tenke på Gud og vår frelser Jesus Kristus.

Kontakt: Hengerkapellet er organisert og finansiert av Jo Hedberg. Ønsker du/dere besøk av hengerkapellet ta kontakt helst på e-post: jo@kirkenbe.no evt. tlf 99716336.