Bibelstafett

Bibelstafett på Karl Johan!

11.-12. august 2010 arrangerte vi Bibelstafett på Karl Johan. Vi leste Det nye testamentet på disse to dagene. Onsdag 11. august leste vi på Egertorget i dårlig vær fra ca kl 10. Onsdag kveld og torsdag formiddag leste vi ut fra Gatekapellet ved Domkirken. Deretter leste vi på Egertorget igjen om kvelden, slik at vi kunne bruke høyttaler hele tiden. En god del stoppet opp og satte seg
i nærheten for å lytte, vi fikk en del gode samtaler og fikk også delt ut et par Bibler.

En forbipasserende lurte på hvilket kirkesamfunn vi var fra, og vi fikk tommelen opp da han fikk vite at vi var fra Den norske kirke.

Vi hadde også kunstutstilling i Gatekapellet, hvor Kari Øen Johansen stilte ut sine bilder. Det var fint å se hvor positivt Bibellesningen ble tatt imot av de som gikk forbi og vi fikk flere tommelen opp!

Det var mange turister i Oslo disse dagene, og torsdagen kom det innom en stor gruppe tyske ungdommer fra en skolelagsorganisasjon.
De var bare denne dagen i Oslo for å be for byen. Et par av dem leste litt fra NT på tysk og senere kom en pastor direkte fra Spania og leste på engelsk. Gud hadde kalt ham til å utvide sin kirkes arbeide til Norge, så han fikk en fin start på sin første tur til Norge. Vi var ca 20 som
leste disse dagene. Takk til alle som deltok og alle som har bedt om at dette skulle bli et fint arrangement.

Bibelstafett i Fredrikstad

13.-18. juli 2010 arrangerte vi Bibelstafett under Oasestevnet i Fredrikstad..

Ca 100 lesere leste hele Bibelen på 93 timer. Vi leste for det meste 2 og 2 og en time hver. Noen leste flere ganger. De fleste av ættetavlene ble også lest. Vi gledet oss over den glede denne lesningen ga til dem som gikk forbi og fikk høre litt av Bibelhistoriene. Både voksne, ungdommer og barn leste. Vi leste mellom kl 0600-0200, men leste ikke under møtene, selv om vi også leste under møtene mot slutten av uken for å rekke å lese hele Bibelen. Tusen takk til ledelsen i Oase for all
hjelp og støtte, slik at dette var mulig.                                                      Tilbake til toppen.
Bibelstafett i Florø i advent 2009
Oddny Årdal leser Bibelen under bibelstafetten i Florø. Hun var den eldste Bibelleseren, og ordnet mye mer enn lesing. Den yngste leseren var ni år. Sognepresten i Florø, Knut-Magne Nesset åpnet Bibelstafetten «Pusterom i adventstiden».
Vi tenker at det er viktig for oss som kirke og land å holde fast på hele Bibelen. Det var en av grunnene til at vi arrangerte Bibelstafett i Florø i uke 51. Der leste vi Bibelen høyt i Frelsesarmeens lokaler fra kl 10-21 mandag til lørdag den uken. Bibellesningen ble bare
avbrutt av to 15 minutters konserter kl 11.30 og kl 18.00. Mange kom innom og lyttet, og ca. 45
mennesker var med og leste. Noen kom nesten hver dag, noen var innom en gang. Vi fikk lest fra 54 av Bibelens 66 skrifter og fant ut at Det nye testamentet leser vi på 27 timer, med en gjennomsnittlig lesehastighet på ca 11 sider i timen. Takket være god hjelp og støtte fra mange lokale kristne ble Bibelstafetten i Florø et vellykket arrangement, et fint avbrekk og en god forberedelse til julehøytiden.                                                                     Tilbake til toppen.